Huisartsenkring Zuid West-Vlaanderen

Laatst bijgewerkt op: 08-03-2017

Studie bedplassen UZ Gent (geplaatst 26/02/2018)

UZ Gent start op de dienst Kindernierziekten met een studie (DRYCHILD) bij kinderen met bedplassen die nog nooit eerder behandeld werden hiervoor. De DRYCHILD-studie zal enkel nagaan of het vooraf screenen naar plasvolumes (adhv een mictiedagboek) zinvol is wanneer de keuze moet gemaakt worden tussen een plaswekker of medicatie (desmopressine). Verder krijgen de kinderen de standaard zorgen. Gezien zij vaak vraag krijgen vanuit de huisartsen naar hoe deze kinderen met bedplassen het best te behandelen, alsook regelmatig doorverwijzing, zouden ze graag actief met de huisartsen in de omgeving hiervoor samenwerken. 

De bedoeling is om 3 bezoeken in het UZ Gent te laten doorgaan, en daarna de patiënten terug naar de huisarts te verwijzen als ze nog niet droog zouden zijn. Tijdens het volledige proces willen we graag goed communiceren met de huisartsen over hoe de studie/behandeling verloopt, en ook nadien ondersteunen. 

Meer info

AZ Sint-Elisabeth Zottegem en az Glorieux slaan handen in elkaar (geplaatst 28/01/2018)

De raden van bestuur van het Algemeen Ziekenhuis Sint-Elisabeth te Zottegem en het Algemeen Ziekenhuis Glorieux te Ronse hebben, in samenspraak met de directies, de hoofdartsen, de voorzitters van de medische raad en de ziekenhuisartsen, beslist tot een structurele en duurzame samenwerking in de regio van Zuid-Oost-Vlaanderen onder de benaming “ZoRg”. hier meer informatie

Voor de natuurliefhebbers… (geplaatst 01/08/2017)

Natuur- en fotografiecruise naar Kamtsjatja: zeevogels, beren en walvissen
Brochure
Meer info: johan.verbanck@azdelta.be

Mediweb (geplaatst 20/07/2017)

Het huisartsenportaal “Mediweb” dat AZ Groeninge sedert 2008 aanbiedt, zal vanaf september 2017 niet meer beschikbaar gesteld worden.
Deze toepassing heeft jarenlang zijn communicatieve nut bewezen. Heden zijn wij echter genoodzaakt deze software af te bouwen gezien wij de continuïteit in technische ondersteuning en security updates niet meer kunnen garanderen.

Meer info? klik
hier!

Infosheet voor de huisarts i.v.m. dikkedarmkankerscreening (geplaatst 08/03/2017)

In de maand maart komt dikkedarmkanker en het bevolkingsonderzoek extra in de media (reclameblok op één en Canvas en advertentiestroken op de bussen van De Lijn). Hierdoor zou het kunnen dat u meer vragen krijgt van uw patiënten
Daarom heeft het Centrum voor KankerOpsporing informatie over de goede opstartcijfers, hun advies over de zelftest bij de apotheek, enkele knelpunten en een nieuwe mogelijkheid om de resultaten te zien via Vitalink, samengevat in een
infosheet.

Nieuwe wetgeving meldingsplichtige infectieziekten (geplaatst 02/01/2017)

Vanaf 1 januari 2017 treedt een gewijzigd ministerieel besluit (gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad op 18 juli 2016) in werking met een geactualiseerde lijst van de meldingsplichtige infectieziekten in Vlaanderen. Een overzicht van de meldingsplichtige infectieziekten vindt u op de website van Zorg en Gezondheid. Op diezelfde pagina vindt u ook het document 'Meldingsplichtige infectieziekten in Vlaanderen - Richtlijnen voor de praktijk' met daarin een overzicht van alle te melden infectieziekten met een update van de gevalsdefinities.

Inschrijven kan via tine.faes@azdelta.be. De plaatsen zijn beperkt!
Grondplan | Juridisch | privacyverklaring | Organigram | Contacteer ons | ©2004 HZW vzw