Nieuws

Huisartsenjobbeurs West-Vlaanderen

Op 23/09/2023 organiseren we de eerste West-Vlaamse huisartsenjobbeurs!

  • Zoek je als (toekomstige) huisarts een praktijk om je te settelen of te associëren? Wil je graag in een West-Vlaamse praktijk starten?
  • Ben je als West-Vlaamse huisarts op zoek naar een nieuwe collega in de praktijk? Zoekt jouw patiëntenbestand een nieuwe huisarts?

--> Dan is onze eerste West-Vlaamse HUISARTSENJOBBEURS iets voor jou!

Wanneer: zaterdagvoormiddag 23/09/2023

Waar: Deforce Medical - Nijverheidsstraat 1, 8850 Ardooie

Catering en kinderanimatie wordt voorzien.

Meer info en inschrijven huisartsen

Meer info en inschrijven HAIO's

KCE-rapport borstkanker

U hebt ongetwijfeld ook akte genomen van de communicatie die op verschillende fora de wereld werd ingestuurd met betrekking tot de publicatie van het meest recente KCE-rapport betreffende de zorg voor patiënten met borstkanker in ons land.

Zowel AZ Glorieux als AZ Oudenaarde willen hier op reageren:

Deze berichtgeving was ongenuanceerd, zonder rekening te houden met het individuele feedbackrapport per ziekenhuis, waarna dit volledig uit de context getrokken in de verzamelde pers kwam. AZ Glorieux betreurt dat dit zonder reden angst en verwarring teweeg brengt bij huidige en toekomstige patiënten onder behandeling en wensen nogmaals te benadrukken dat de inwoners van de regio en hun zorgverleners op een optimale, multidisciplinaire gespecialiseerde zorg mogen vertrouwen. Ze willen hierbij dan ook even de tijd nemen om wat objectieve informatie met u te delen: KCE-rapport AZ Glorieux

Het schrijven AZ Oudenaarde garandeert kwaliteitsvolle behandeling bij borstkanker is tot stand gekomen naar aanleiding van het recent gepubliceerde KCE-rapport over borstkanker. In de media werd bericht dat overleving na borstkanker een stuk lager is in niet-erkende borstklinieken. AZ Oudenaarde legt echter voortreffelijke cijfers voor. Dr. Sarah Jeurissen, medisch oncoloog in AZ Oudenaarde, licht deze cijfers in detail toe.

Tot slot worden alle behandelingen die vandaag in AZ Oudenaarde worden aangeboden, nog steeds terugbetaald. “We benadrukken dat onze patiënten altijd in het ziekenhuis terecht kunnen voor kwalitatieve zorg, dichtbij huis”, aldus dr. Sarah Jeurissen.

Opleiding telefonische triage voor praktijkondersteuner

Centrum voor Huisartsgeneeskunde van Universiteit Antwerpen organiseert een vorming rond telefonische triage. 

De doelgroep zijn praktijkondersteuners (medewerkers zonder medische vooropleiding) in de huisartsenpraktijk die hun competenties van telefonische triage verder willen ontwikkelen.

De vorming omvat 12 uur waarvan laatste 4 uur gezamenlijk met huisarts

Meer info

Masterclass medisch management

Vives/Kortrijk Business School organiseert een tweedaagse opleiding rond medisch management. 

In de eerste dag focussen ze op de start en de organisatie van een praktijk: wie doet wat, wanneer, waarom en hoe. Op de tweede dag gaan ze dan dieper in op het management van de dagdagelijkse praktijk: wat zijn de succesfactoren voor een optimaal resultaat?

Deze opleiding is exclusief voorbehouden voor artsen en erkend door het RIZIV.

Meer info

Nieuwe infosheet DDK screening voor elke huisarts

Zoals elk jaar brengt het Centrum voor KankerOpsporing in maart de screening van dikkedarmkanker in de belangstelling via een mediacampagne.

Omdat dit mensen kan aanzetten vragen te stellen aan hun huisarts, bezorgen ze achtergrondinformatie samengevat op een bondige maar duidelijke bladzijde: infosheet screening DDK

U vindt hier:

  • meer info over het rapport van de follow-up onderzoeken
  • u kan uw mening geven via een survey
  • info over de nieuwe resultaatsmededeling via een Labo-uitslag
  • de laatste screeningscijfers van 2021
  • u herkent vast het nieuwe gezicht van onze campagne